Aanhanger banden

Aanhanger banden

Op zoek naar de juiste banden voor uw bakwagen, gesloten aanhanger, huif aanhanger, multitransporter of kipper? Neem dan contact met ons op en wij helpen u bij het vinden van de juiste banden voor uw aanhanger. Banden van uitstekende kwaliteit, verschillende maatvoeringen en altijd op voorraad. Bij de aanschaf van een aanhanger krijgt u bij Handelsonderneming van Welpen altijd een gratis reservewiel, die bij het optiepakket is inbegrepen.

Veiligheid
Altijd veilig onderweg met uw beladen aanhanger. Zorg voor veilige banden met een goed bandenprofiel, geen scheuren en de juiste bandenspanning. Laat uw banden controleren als deze 6 jaar of ouder zijn. Wij adviseren u dit jaarlijks te controleren en indien nodig de banden te vervangen. De vervangingskosten van uw banden wegen niet op tegen het risico van een klapband onderweg.

Bandenspanning
De maximale bandenspanning van uw aanhangwagen staat op de band vermeldt. De bandenspanning van de aanhangwagen moet altijd gecontroleerd worden bij een koude band, niet direct na een lange rit. Bij het maximale laadvermogen worden de banden vaak ook de maximale spanning gezet. Vervoerd u vaak onder het maximale laadvermogen, kunt u de spanning wel iets onder het maximale zetten. Meestal wordt de bandenspanning uitgedrukt in de waarde BAR of PSI.

banden aanhanger