IJZERSTERKE KWALITEIT   |   ALTIJD DÉ BESTE PRIJS   |   ONGELOOFLIJK MAATWERK   |   JARENLANGE ERVARING
- Ijzersterke kwaliteit - - Altijd dé beste prijs - - Ongelooflijk maatwerk - - Jarenlange ervaring -

Aanhanger stekker

Aanhanger stekker

Een stekker is om de verlichting achterop de aanhangwagen, trailer, of caravan mee te laten branden, samen met de normale verlichting van uw voertuig. Zoals het remlicht, achteruit rij licht en richtingaanwijzers. Er bestaan twee verschillende stekker aansluitingen op een aanhanger. Het betreft de 7-polige stekker en 13-polige stekker.

De 7-polige stekker

Deze stekker voorziet 6 lampen van elektriciteit:

  1. Richtingaanwijzer links
  2. Richtingaanwijzer rechts
  3. Verlichting links
  4. Verlichting rechts
  5. Remlichten
  6. Mislichten

Pool 7 is de massa waar alle lampjes gebruik van maken. Met de 7-polige stekker is er geen achter uit rij verlichting. Deze verlichting zit alleen op aanhangers vanaf bouwjaar 2010. In dit jaartal is het wettelijke verplicht geworden om achteruit rij verlichting te hebben op uw aanhanger. Vandaar dat deze aanhangers altijd een 13-polige stekker hebben.

De 13-polige stekker

Deze stekker komt u vaak tegen op nieuwe aanhanger, caravans en trailers. Vooral bij caravans zult u 13-polige stekkers tegen komen, gezien deze bijvoorbeeld een koelkast van elektriciteit kunnen voorzien. De 13-polige stekker wordt ook wel de Multicon stekker genoemd. Er is een constante stroomdraad maar ook één voor de achteruitrijlamp.

Verloopstekker

Bent u in het bezit van een voertuig met een 7-polige stekker en heeft u een aanhanger met een 13-polige stekker? Geen probleem! U kunt dan een verloopstekker gebruiken om van 7 naar 13 polen te gaan. Uiteraard kan het ook andersom zijn, dat uw voertuig een 13-polige stekker heeft en uw aanhanger een 7-polige stekker. Ook dan is een verloopstekker de oplossing!

Bent u op zoek naar een 7-polige of 13-polige stekker of een verloopstekker? Bekijk dan onze webshop – > verlichting of mail ons naar info@vanwelpen.nl

Winkelmand